SÄNGAR YSTAD

Fakta om sängar

En säng är fristående eller väggfast sovmöbel, avsedd för en eller två personer att sova eller vila i. Den är vanligen försedd med madrass och sängkläder.

Vid inköp av säng är det vanligen själva stommen man köper: en sängram med eller utan gavlar beroende på sängens formgivning. Madrassen köps separat. Antingen väljer man en vanlig madrass och då måste man komplettera med en ribbotten som stöd under madrassen, eller så väljer man en resårbotten som är en madrass med inbyggt underrede av trä och som enkelt ställs i sängramen.

Standard för bäddmått, måttet på ytan för sängens madrass, är för vuxensängar 80×200 cm, 90×200 cm, 105×200 cm och 120×200 cm samt för dubbelsängar 140×200 cm, 160×200 cm och 180×200 cm.

Sängens utseende och funktion kan anpassas till olika krav och till modets växlingar. För att kunna möjliggöra en god sömn kan madrassen ha hårdhetsgrad efter önskemål och sängkläderna kan anpassas till varierande klimatförhållanden och inredningsstil. Människan tillbringar en tredjedel av sitt liv i sängen, därför är det viktigt att ha en säng som är skön med bra liggkomfort och som är anpassad för dig. Det finns olika typer av sängar bl.a våningssäng, spjälsäng, ramsängar, ställbara sängar, enkelsäng, kontinentalsängar. Hos Möbelhuset Leander Pehrson hittar du de flesta sängsorterna samt tillbehören, billiga sängar i Kristianstad med bra sovkomfort. Möbelhuset Leander Pehrson har även duktig personal med expertis som hjälper dig välja ut en säng i Kristianstad som uppfyller dina önskemål och krav.